FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT

Dan Schmidt bliver faglært med hjælp fra sin arbejdsgiver:

MIT UFAGLÆRTE JOB BLIVER SNART OVERTAGET AF EN ROBOT

Dan Schmidt er ved at uddannende sig fra ufaglært til faglært ventilationstekniker. Her står han ved den bukkemaskine, som skal erstattes af robot.

 

25-årige Dan Schmidt er glad for sit arbejde som ufaglært i Aalborg-virksomheden NB Ventilation. Men hvis alt går efter virksomhedens planer, så bliver Dan Schmidts arbejdsopgaver i løbet af de kommende år erstattet af en robot.

Heldigvis har Dan Schmidt fået et godt tilbud af sin arbejdsgiver. Hvis han bliver faglært og uddanner sig til ventilationstekniker, så vil NB Ventilation give ham fuld løn under hele uddannelsen.

”Vi har utroligt svært ved at finde kvalificeret uddannet arbejdskraft, og det bliver ikke nemmere i fremtiden. Når vi til gengæld har en god ufaglært medarbejder som Dan, så er det oplagt at hjælpe ham til at blive faglært og få de kompetencer, vi har brug for i virksomheden,” siger firmaets direktør, Per Højbjerre.

Glæder sig til at blive faglært

Dan Schmidt er netop begyndt på sin uddannelse til ventilationstekniker, og selvom han ikke plejer at være superstærk i skolen, så glæder han sig til at gennemføre uddannelsen.

”Det er utroligt flot, at virksomheden vil give mig fuld løn, mens jeg tager min uddannelse. Jeg vil gerne blive i virksomheden, og derfor er det rart at vide, at de også gerne vil beholde mig,” siger Dan Schmidt, der ser mange fordele ved at blive faglært.

”Mit arbejde bliver helt klart mere spændende, når jeg er blevet faglært, og jeg kan også regne med at lønnen bliver bedre. Og så har jeg gode chancer for at få et godt fast arbejde, som ikke pludselig bliver overtaget af en robot,” siger han.

Se TV2 Nord Indslag: https://www.tv2nord.dk/artikel/kompetenceopgradering-stoppede-fyring

    Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.
    NB Ventilation A/S - Svanningevej 2 - 9220 Aalborg Øst - +45 98 31 52 44 -
    Webdesign: StyrHjemmesiden.dk