NB Ventilation A/S i Aalborg har pr. 1. april overtaget Link Nordic ApS. Den 43 år gamle ventilationsvirksomhed på Svanningevej i Aalborg Øst har dermed taget først skridt i sin nye vækststrategi.

NB Ventilation og Link Nordic er de to eneste ventilationsaggregat-leverandører i Nordjylland. Men hvor NB Ventilation leverer ventilations-aggregater med kryds- eller rotorveksler og med luftmængder helt op til 120.000 kubikmeter i timen, tilbyder Link Nordic anlæg med modstrømsveksler på op til 20.000 kubikmeter. Link Nordic har desuden løsninger til private boliger samt en patenteret løsning, hvor ventilationsaggregatet kan udgøre sin egen brandcelle.

– Vi har aldrig opfattet hinanden som konkurrenter, mere som kolleger. Det skyldes, at de to virksomheder supplerer hinanden godt på flere områder, mener Per Højbjerre, der 4. januar i år afløste Carsten Dettmann Gerhardt som direktør i NB Ventilation.

44-årige Buster Nissen startede Link Nordic ApS i 2007. Han fortsætter som medejer af og salgschef i NB Ventilation A/S.

– Jeg ser store muligheder. Både Link Nordic og NB Ventilation har manglet hinandens aggregat-løsninger i deres produktprogram.  Sammen har vi nu et bredere produktprogram og en større ventilationskompetence. Det betyder, at vi kan udvikle bedre løsninger til vores kunder. Derfor er der ingen tvivl om, at vi samlet bliver stærkere, vurderer Buster Nissen.

 

Det er ikke kun de to virksomheders produktprogram, som matcher hinanden. Geografisk står Link Nordic stærkt på Sjælland og Fyn, og især Sjælland er et område, hvor NB Ventilation har langt mellem kunderne.

 

– Der ligger mange spændende muligheder fremadrettet – både produkt- og markedsmæssigt. Dette er første step i vores vækststrategi, for med Buster Nissen i huset styrker vi vores interne kompetencer, ligesom vi bliver mere synlige, udtaler Per Højbjerre, der efter købet af Link Nordic ApS og med tilførelsen af Buster Nissen i organisationen forventer en vækst på 15-20 procent allerede i 2016.

Sammen med de øvrige tiltag, NB Ventilation har igangsat, er målet i løbet af få år, at virksomheden vokser væsentligt – både målt på omsætning, indtjening og medarbejdere.

P.t. er der travlhed på fabrikken i Aalborg Øst, hvor der både er tilført nye medarbejdere samt igangsat overarbejde for at holde leveringerne.

 

– Vi har jævnligt specialtransporter, som forlader fabrikken, siger Per Højbjerre med et smil